Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλό κλίμα στις συναντήσεις Κυριάκου με Καραμανλή-Σαμαρά

Το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της ΝΔ παρουσίασε ο νέος αρχηγός στους πρώην πρωθυπουργούς. Γίνεται λόγος για συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα. Ποια πρόσωπα αναμένεται να στελεχώσουν τις θέσεις-κλειδιά στο κόμμα.

Καλό κλίμα στις συναντήσεις Κυριάκου με Καραμανλή-Σαμαρά

Σε καλό κλίμα και χωρίς επίσημες δηλώσεις ολοκληρώθηκαν τα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. 

Ο νέος αρχηγός της ΝΔ, εξερχόμενος από το ραντεβού με τον Κώστα Καραμανλή, είπε πως «η συνάντηση πήγε θαυμάσια». Σε ερώτηση για το τι συζητήθηκε, απάντησε «τα εν οίκω μη εν δήμω» συμπληρώνοντας ότι «το κλίμα ήταν πολύ καλό, όπως πάντα άλλωστε».

Αμέσως μετά είδε τον Αντώνη Σαμαρά «σε πολύ καλό κλίμα, όπως θα έπρεπε να αναμενόταν», σύμφωνα με πηγές του κόμματος.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης και πρόθεσή του να δείξει πως οι προεκλογικοί υψηλοί τόνοι αποτελούν παρελθόν. Ο νέος πρόεδρος θέλει να διαμηνύσει πως όλοι είναι απαραίτητοι, δεν περισσεύει κανείς και ότι για να γίνει εφικτή η αναγέννηση της παράταξης από τις... στάχτες της, θα πρέπει να υπάρξει σύνθεση όλων των δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα επιδιώξει και συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος, στη χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, άφησε αιχμές κατά των τριών συνυποψηφίων του για την αρχηγία.

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο ούτε για την παράταξη, ούτε για τη χώρα». Με αυτή τη φράση, συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη φανέρωνε τις προθέσεις του νέου προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ήδη από χθες «έπιασε δουλειά» στον τρίτο όροφο της Συγγρού. Και ο ίδιος άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά ότι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει είναι πολλές και γι' αυτό θέλει την άμεση υιοθέτηση της φιλοσοφίας του από τον κομματικό -και όχι μόνο- μηχανισμό.

Από τις πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η στελέχωση του στενού επιτελείου του. Νέος γενικός διευθυντής του κόμματος στη θέση του Κώστα Τσιμάρ αναλαμβάνει ο Νίκος Παπαθανάσης (πρώην πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.), ενώ διευθυντής του γραφείου του νέου προέδρου ορίστηκε ο Μιχάλης Μπεκίρης, πρώην βουλευτής Αχαΐας και κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη.

Ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Γεωργιάδης θα αξιοποιηθεί από τον κ. Μητσοτάκη ίσως στη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, απ' όπου παραιτήθηκε χθες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (προς διευκόλυνση του νέου προέδρου).

Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ ανέλαβε ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης, υπεύθυνος για τα οργανωτικά θα αναλάβει ο Θανάσης Νέζης και για τα social media ο Κώστας Κυρανάκης, πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Έγινε από χθες γνωστό ότι ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το τακτικό συνέδριο, οπότε θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης του διαδόχου του.

Τις επόμενες μέρες θα οριστούν οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο εκπρόσωπος Τύπου και οι τομεάρχες. Άγνωστο είναι ακόμα αν ο κ. Μητσοτάκης θα διορίσει αντιπροέδρους, όπως έχει το δικαίωμα, με ένα από τα ονόματα που ακούγονται να είναι αυτό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Πιθανά ονόματα προς αξιοποίηση είναι αυτά των Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτή Ηρακλείου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Άδωνι Γεωργιάδη, Κωστή Χατζηδάκη και Μάκη Βορίδη, καθώς και των ευρωβουλευτών Μαρίας Σπυράκη και Γιώργου Κύρτσου. Επίσης, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Στους σχεδιασμούς είναι και η σύγκληση των κομματικών οργάνων, με πρώτη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μάλλον μεθαύριο, Πέμπτη. Κι εκεί θα εμφανιστεί ενωτικός, ενώ θα χαραχθεί, σε μια πρώτη μορφή της έστω, η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η ΝΔ. Ένα πρώτο δείγμα αυτής ίσως φανεί κατά τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό τα επόμενα 24ωρα.

Επίσης, άμεσα θα συγκληθεί και η Πολιτική Επιτροπή, στην οποία πιθανόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εισηγηθεί τη χρονική μεταφορά του τακτικού συνεδρίου από το καλοκαίρι τον Μάρτιο. Εκεί, πέρα από τον προσδιορισμό της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της γαλάζιας παράταξης, θα εκλεγεί και η νέα Πολιτική Επιτροπή, ενώ μπορεί να αλλάξει και το καταστατικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v