Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Οι φόροι πρέπει να πληρώνονται

Το ''δεν πληρώνω φόρους'' είναι μια λογική που δεν βοηθάει το κράτος να σταθεί στα πόδια του, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας. Υποσχέθηκε διεύρυνση φορολογικής βάσης, ενώ τόνισε πως δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Τι είπε για ΤΑΙΠΕΔ και ιδιωτικοποιήσεις.

Τσίπρας: Οι φόροι πρέπει να πληρώνονται
Υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, κατά της αύξησης των φορολογικών συντελεστών και υπέρ της πληρωμής φόρων, τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις που διατυπώθηκαν από πολίτες μέσω του Twitter.

Ειδικότερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα και υποσχέθηκε διεύρυνση φορολογικής βάσης και σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, ενώ εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της αύξησης  των φορολογικών συντελεστών.

«Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε στην αναδιανομή του πλούτου να υπάρχει αναλογική φορολόγηση αλλά το ''δεν πληρώνω φόρους'' είναι μια λογική που δεν βοηθάει το κράτος να σταθεί στα πόδια του. Αν δεν πληρώνουμε τους φόρους δεν μπορούν να σταθούν αυτές οι κοινωνικές δομές» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, ενώ χαρακτήρισε τον Ραχόι εξίσου χαμένο με τον Σαμαρά υποστηρίζοντας ότι η Δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας έχει χρεοκοπήσει πολιτικά με τους πλειστηριασμούς.

Ανέφερε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους. Αυτοί που θέλουν να λειτουργούν ιδιωτικούς σταθμούς θα βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Εκανε επίσης λόγο για στρατηγικής σημασίας οργανισμούς στο Δημόσιο, αναφέροντας το νερό, το ρεύμα, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες.

Μίλησε για στοχευμένες προσλήψεις για κάλυψη αναγκών στον κοινωνικό τομέα, αλλά και για υλοποίηση του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης χωρίς καμία διαπραγμάτευση.

Χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ εκτροφείο σκανδάλων λέγοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των τελευταίων χρόνων ήταν ξεπούλημα για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και δεν βοήθησαν στη μείωση του χρέους.

Παράλληλα προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή χωρίς ρεβανσισμούς για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά την παιδεία δήλωσε πως μετά από διάλογο θα υπάρξει αλλαγή του νόμου Διαμαντοπούλου.

«Η πρόκληση για εμάς προσομοιάζει με αυτή του Lula στη Βραζιλία»

Άμεση προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η παύση της λιτότητας, η αναδιοργάνωση της παραγωγής και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής ενώ όπως υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημεριδα Manifesto, ο πρόεδρός του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα «φιλοευρωπαϊκό κόμμα, προσαρμοσμένο στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα».

Στην συνέντευξή του ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει ότι «είναι ξεκάθαρο ότι προέχει το τέλος της λιτότητας και όχι ο σοσιαλισμός». Χαρακτηρίζει, μάλιστα, ότι ο δρόμος προς μία άλλη κοινωνία με περισσότερο κοινωνικές ευαισθησίες είναι μακρύς και η πρόκληση αρκετά μεγάλη. «Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει την πρόκληση αυτή σαν εκείνη του Lula στην Βραζιλία. Αν και αντιλαμβάνομαι ότι εν μέρει είναι μια πραγματικότητα που είναι ξένη προς την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», αναφέρει.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι είναι ένα νέο κόμμα, το οποίο προέκυψε μετά τις ιστορικές αλλαγές της δεκαετίας του '80, χωρίς να κουβαλάει στις πλάτες του το «προπατορικό αμάρτημα» των παλαιών κομμουνιστικών κομμάτων και δημιουργήθηκε μέσα και από την ανάγκη του εκμοντερνισμού. Είναι κοντά στα Κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τα οποία τότε έκαναν την αυτοκριτική τους, ανανεώθηκαν και επαναπροσδιόρισαν τον ρόλο τους στην νέα ευρωπα/ϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μία ευρεία προοπτική καθώς αποτελεί μία νέα σοσιαλδημοκρατία, γενετικά τροποποιημένη, η οποία υιοθετήθηκε και υιοθέτησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολλούς νεοφιλελευθερους», τονίζει και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μία ευρεία προοπτικής συνένωσης και συνεννόησης πολλών σοσιαλιστικών δυνάμεων».

Σε ό,τι αφορά σε ποια πολιτική ευρωπαϊκή οικογένεια ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας απαντά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει σε καμία μεγάλη πολιτική ευρωπαϊκή οικογένεια» και υπενθυμίζει με νόημα: «Το ΠΑΣΟΚ του 1981, του Ανδρέα Παπανδρέου βρέθηκε τότε στην ίδια θέση-κατάσταση με εμάς σήμερα. Δεν ανήκε, πραγματικά, ούτε στην Σοσιαλιστική Διεθνής, ούτε στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ούτε και στην Σοσιαλιστική Αριστερά».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v