Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha-Πειραιώς: Τρέχουν για ΑΜΚ ως το Πάσχα

Το υψηλό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και τα χρονοδιαγράμματα. «Bonus» συμμετοχής στην ΑΜΚ σε όλους τους κατόχους warrants.

Alpha-Πειραιώς: Τρέχουν για ΑΜΚ ως το Πάσχα

Με διαδικασίες «εξπρές» επιδιώκουν να βγουν στις αγορές η Πειραιώς και η Alpha στοχεύοντας στο να ολοκληρώσουν ως το Πάσχα αυξήσεις κεφαλαίου ύψους ως 1,75 και 1,2 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι δύο τράπεζες θα διαθέτουν την απαιτούμενη απαρτία από την πρώτη γενική συνέλευση, καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει δώσει, ήδη, την προέγκρισή του για τις αυξήσεις κεφαλαίου και αναμένεται να υπερψηφίσει τις προτάσεις των διοικήσεων.

Οι γενικές συνελεύσεις θα εξουσιοδοτήσουν τις διοικήσεις των δύο τραπεζών να αποφασίσουν τους όρους και το timing των αυξήσεων. Με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει περίοδος διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων και οι αυξήσεις θα καλυφθούν από νέους επενδυτές, ο χρόνος γι' αυτές μπορεί να συντμηθεί, εφόσον υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον.

Τα μηνύματα που έρχονται από την Αμερική και την Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από θετικά, καθώς διαπιστώνεται τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και ως εκ τούτου θεωρείται σχεδόν βέβαιη η άνετη κάλυψη των αυξήσεων κεφαλαίου της Πειραιώς και της Αlpha και παραμένει ανοικτό ζήτημα η τιμολόγηση των εκδόσεων.

Η Alpha Bank έχει ένα επιπλέον ατού γιατί η αύξησή της είναι εγγυημένη. «Εφόσον οι εγγυητές κάλυψης της ΑΜΚ έχουν στα χέρια τους τις δεσμεύσεις κεφαλαίων, το βιβλίο δεν μπορεί να μείνει ανοικτό για μεγάλο διάστημα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το εγχείρημα σημειώνοντας ότι στην περίπτωση της Alpha η ΑΜΚ μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.

Και οι δύο τράπεζες έχουν ανακοινώσει ότι εξετάζουν τρόπους για να δώσουν στους υφιστάμενους μετόχους και κατόχους warrants τη δυνατότητα συμμετοχής στις ΑΜΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το bonus της συμμετοχής θα δοθεί σε όλους ανάλογα με τη θέση που έχει ο καθένας.

Η αγορά περιμένει να δει αν οι υφιστάμενοι μέτοχοι και κάτοχοι warrants θα προηγηθούν στο βιβλίο προσφορών ή αν θα τους δοθεί η δυνατότητα κάλυψης αδιάθετων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v