ΠΙΣ: Καταθέτει μηνυτήρια αναφορά

Ο Υπ. Υγείας υποσχέθηκε να συζητήσει με τον ΠΙΣ και τις Φαρμακευτικές επιχειρήσεις τον τρόπο κατά τον οποίο το όριο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα αδικεί την ιατρική λειτουργία, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΙΣ: Καταθέτει μηνυτήρια αναφορά
O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καταθέτει μέχρι τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πέραν της προσφυγής στα Διοικητικά Δικαστήρια, με την οποία ζητεί την κατάργηση του πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων, προκειμένου να προστατευθούν τα έννομα συμφέροντα των πολιτών και η δεοντολογική λειτουργία των ιατρών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Καλούμε τους ιατρούς να συνεχίσουν το λειτούργημά τους υπερασπίζοντας την υγεία και την περίθαλψη κάθε ασθενή. Οι κανόνες ιατρικής, ηθικής και δεοντολογίας, αλλά και η προστασία της Υγείας, είναι υποχρέωση που απορρέει από τον όρκο και τις υποχρεώσεις του ιατρικού λειτουργήματος, αναφέρει ο ΠΙΣ.

Υπενθυμίζουμε πως ο Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε να συζητήσει με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τις Φαρμακευτικές επιχειρήσεις τον τρόπο κατά τον οποίο το όριο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα αδικεί την ιατρική λειτουργία και την περίθαλψη των ασθενών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των μελών του και καλεί την Πολιτεία να ανταποκριθεί, προκειμένου να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που υπηρετούν τους στόχους ομαλής και αξιοπρεπούς περίθαλψης για όλους.

Απεργούν οι γιατροί την 6η Φεβρουαρίου

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στην Πανυγειονομική απεργία της 6ης Φεβρουαρίου, την ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το "ανθρωποκτόνο" νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας με πορεία προς τη Βουλή.

Από την πλευρά του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, καταθέσαμε τις απόψεις μας στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τονίσαμε ότι το Νομοσχέδιο που προωθείται, διαλύει κυριολεκτικά την πρωτοβάθμια φροντίδα και ζητήσαμε να αποσυρθεί και, μετά από συζήτηση με όλα τα κόμματα και φορείς, να εισαχθεί νέο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και θα γίνει αποδεκτό από τα μέλη της κοινωνίας μας.

Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη μεταβατικού σταδίου είναι απαραίτητη για την ομαλή πορεία της περίθαλψης και τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών.

Απολύσεις, διαθεσιμότητες, κινητικότητες μόνο δεινά θα επιφέρουν τη σημερινή εποχή της κρίσης. Είναι αδιανόητο, μάλιστα, μέσα στη καρδιά του χειμώνα να κλείσουν έστω και για λίγο, δομές, επιφέροντας απρόβλεπτες συνέπειες για τον πληθυσμό.

Ακόμη περισσότερο, η Νησιωτική και Ακριτική Ελλάδα θα πρέπει να εξαιρεθεί από κάθε διαδικασία, για να μην αντιμετωπίσει σε εντονότερο βαθμό τα δεινά αυτής της πολιτικής, τονίζεο ο ΠΙΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v