Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Βλέπει τις 950 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Διευρύνονται τα κέρδη στην εγχώρια αγορά με ικανοποιητικό τζίρο και τις τράπεζες να κινούνται σε νέα υψηλά διετίας. Αξιόλογα κέρδη για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Aegean, Mytilineos, ξεχωρίζει η Viohalco με άνοδο άνω του 5%.

Χρηματιστήριο: Βλέπει τις 950 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Συντηρείται η άνοδος στα ευρωπαϊκά, σε ανάλογο ρυθμό το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με την προσοχή στα futures στη Wall Street αλλά και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ μεθαύριο Πέμπτη.

Σε ρυθμό ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων η Νέα Υόρκη, με τα futures του S&P500 από 0,11% χαμηλότερα στις 4.500 μονάδες, στις 15.651 (1,15%) ο DAX και στο εύρος των 940-945 μονάδων ο ΓΔ.

Συνεδρίαση διττού χαρακτήρα η σημερινή, πρώτη για τον Φεβρουάριο και μετά από ένα μήνα που ανέβασε το χρηματιστήριό μας στη δεύτερη θέση διεθνώς, καθώς ενεργούν συνδυαστικά τόσο αυτοί που «κλειδώνουν» μέρος των θέσεών τους όσο και εκείνοι που μεταφέρουν θέσεις τους από μετοχή σε μετοχή. Ενθαρρυντικό το ότι αυτές οι ενέργειες πραγματοποιούνται πάνω από τις 940 μονάδες για τον ΓΔ. Με τη ροή εντολών ικανοποιητική, με συγχρονισμό πωλητών - αγοραστών και με τον τραπεζικό να παραμένει κλάδος αιχμής σε διάστημα μηνός.

Σε υψηλά 2ετίας νωρίτερα ο ΔΤΡ στις 690, με «ορατές» τις 720 μονάδες, που είναι και ο πρώτος σημαντικός στόχος όσων long ανέλαβαν από τα επίπεδα των 575 μονάδων τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου. Στο 19,96% η απόδοση για τον ΔΤΡ, με μειωμένη αλλά σταθερή την εισροή σε μετοχές, ειδικά της Alpha Bank (1,37 ευρώ) αλλά και των Εθνικής (3,554 ), Eurobank (1,008), Πειραιώς (1,509). Το βολικό για τους αγοραστές ο σταδιακός απεγκλωβισμός όσων (δυνητικά) είχαν συμμετάσχει στην τελευταία αμκ της Εθνικής (3 ευρώ) ή της Eurobank (1 ευρώ), συνεκτιμώντας το γεγονός πως τα τρέχοντα επίπεδα λ.χ. για την ΕΤΕ αντιστοιχούν σε προ 4ετίας τιμές.

Απεγκλωβισμός, επανατροφοδότηση με ρευστότητα (κυρίως υπεραξίες ) και κατάκτηση -σταδιακά- όλο και υψηλότερων επιπέδων. Επενδυτικά η κίνηση των τραπεζικών -από την αρχή του έτους- έχει πολλά χαρακτηριστικά μίας εύλογης αντίδρασης ενός κλάδου που από τα χαμηλά ανακτά μέρος των τεράστιων απωλειών του (από τα υψηλά φθινοπώρου 2007).

Διαδικασία χρονοβόρα, επίπονη και με δυσκολίες-παγίδες, πλην όμως προς τη σωστή κατεύθυνση.
Σταδιακά κλείνει και η «ψαλίδα» με τα blue chips, με τον FTSE25 πάνω από τις 2.300 μονάδες να αποδίδει 7,17% στο ίδιο διάστημα. Στο περίπου 1/3 του ΔΤΡ.

Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, Viohalco, Aegean, Motor Oil οι επιλογές προτεραιότητας των αγοραστών. Για διαφορετικούς λόγους στην καθεμία αλλά με κοινό παρονομαστή.

Στα 17,375 ο τίτλος του ΟΤΕ, στα 13,44 του ΟΠΑΠ, στα 15,38 της Mytilineos, στα 4,975 της Viohalco, στα 5,66 της Aegean, στα 14,41 της Motor Oil.

Με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 66/43, με 56 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Και με 4,63 εκατ. συναλλαγές μέσω πακέτων σε Eurobank, Alpha Βank, Εθνική, με τη συνολική να ανέρχεται στα 46,2 εκατ. νωρίτερα, στις 15:25.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v