Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγωνισμός Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιβράβευση δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών που με τις ενέργειές και τις ιδέες τους έχουν συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.

Διαγωνισμός Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών ανακοινώνει τη διοργάνωση για πρώτη φορά του διαγωνισμού για τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, από το πρωί της Τρίτης είναι διαθέσιμη μέσω του digitalawards.gov.gr η δυνατότητα υποβολής προτάσεων συμμετοχής. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σύμφωνα με τον ν. 4727/2020 και εφεξής θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, στο πλαίσιο της αποστολής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους και της χώρας ευρύτερα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιβράβευση δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών που με τις ενέργειές και τις ιδέες τους έχουν συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και στη βελτίωση της παροχής δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φορείς του Δημοσίου ή δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ή εφαρμόσει, είτε συλλογικά είτε μεμονωμένα, καινοτόμες εφαρμογές αφ’ ενός μεν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης και αφ’ ετέρου για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται της ψηφιακής στρατηγικής της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους προς αξιολόγηση έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022. Η ανάδειξη των νικητών θα πραγματοποιηθεί την 31η Μαρτίου 2022 και σε μεταγενέστερο χρόνο θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα βραβεία ψηφιακής διακυβέρνησης επιμερίζονται στις ακόλουθες πέντε θεματικές κατηγορίες: (α) Δημόσια Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση και Δικαιοσύνη, (β) Οικονομία, Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα, (γ) Υγεία και Κοινωνικές Υποθέσεις, (δ) Παιδεία-Πολιτισμός, (ε) Ασφάλεια του Πολίτη.

Κάθε κατηγορία επιμερίζεται στις εξής δύο υποκατηγορίες: (α) Καλύτερης Εφαρμοσμένης Ιδέας, στην οποία βραβεύονται οι ιδέες που βρίσκονται είτε σε παραγωγική, είτε σε δοκιμαστική λειτουργία για τουλάχιστον τρεις (3) μήνες μέχρι την έναρξη υποβολής των αιτήσεων και (β) Καλύτερης Νέας Ιδέας, στην οποία βραβεύονται οι ιδέες που βρίσκονται σε στάδιο σύλληψης ή πειραματικό στάδιο, αλλά δεν έχουν τεθεί ακόμα σε παραγωγική ή δοκιμαστική λειτουργία. Ειδικά για την πρώτη χρονιά του διαγωνισμού, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει παγκοσμίως δημιουργήσει η Covid -19, τα βραβεία θα αφορούν σε ιδέες και προτάσεις των ετών 2020 και 2021.

Σε κάθε κατηγορία βραβεύονται οι δύο πρώτες εφαρμοσμένες και νέες ιδέες, με τους νικητές να λαμβάνουν ανάλογο χρηματικό έπαθλο.

Πέρα από τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης κάθε χρόνο απονέμονται και δύο ειδικές τιμητικές διακρίσεις: (α) Ειδική Τιμητική Διάκριση Ψηφιακού Μετασχηματισμού Δημοσίου Υπαλλήλου ή Λειτουργού, με εξαιρετικά σημαντική προσφορά στα ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και (β) Ειδική Τιμητική Διάκριση Ιδιώτη, στην οποία βραβεύονται ιδέες ιδιωτών, φυσικών ή νομικών προσώπων, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί και βελτιώσει τις δημόσιες υπηρεσίες ή έχουν χρησιμοποιήσει δεδομένα της Δημόσιας Διοίκησης για να αναπτύξουν εφαρμογές με επιτυχία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v