Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάσεις συσσώρευσης στα υψηλά 4,5 ετών για τη Wall

Ήπιες πτωτικές τάσεις κυριαρχούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου προκαλεί τάσεις αποκομιδής κερδών μετά από συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις που έχουν οδηγήσει τους δείκτες της Wall Street σε υψηλά 4,5 ετών.

Ήπιες πτωτικές τάσεις κυριαρχούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου προκαλεί τάσεις αποκομιδής κερδών μετά από συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις που έχουν οδηγήσει τους δείκτες της Wall Street σε υψηλά 4,5 ετών.

Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται πλέον του 1,5% καθώς εντείνεται η κακοκαιρία σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με τον ”μαύρο χρυσό” να τιμάται στα 58,62 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 55,86 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου.

Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed, που αναμένεται να επιβεβαιώσουν ότι έπονται νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Στο προσκήνιο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, μετά την ανακοίνωση της National Retail Federation, ότι οι πωλήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου κατά την εορταστική περίοδο αναμένεται να είναι ισχυρότερες από τις αρχικές προβλέψεις, με τον κλαδικό φορέα να προβλέπει ότι οι λιανικές πωλήσεις θα ανέλθουν σε 439,5 δισ. δολ. για το σύνολο του κλάδου, για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Η Tech Data Corp. η εταιρία λιανικών πωλήσεων τεχνολογικού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι στο τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 2,9 εκατ. δολ. έναντι 37,8 εκατ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Εν τω μεταξύ, επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι των Intel Corp. και Micron Technology, καθώς οι δυο εταιρίες ανακοίνωσαν την δημιουργία της επί μακρόν αναμενόμενης κοινοπραξίας τους στην κατασκευή επεξεργαστών μνήμης φλας για ηλεκτρονικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, δημιουργώντας μια δυνατή συμμαχία που θα ασκήσει σημαντικές πιέσεις στους ανταγωνιστές και θα ”ρίξει” τις τιμές για τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.798,05 μονάδες με απώλειες 0,18%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,31%, στις 2.234,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,16%, στις 1.252,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις παρουσιάζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,31% στις 5.514,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,24% στις 4.575,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.167,08 μονάδες με οριακές απώλειες 0,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v