Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη στη Wall από Apple και Ισπανία

Σταθεροποιητική συνεδρίαση στη Wall με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις προσδοκίες για τις πωλήσεις του νέου iPhone και στο διαφανόμενο τέλος στο σίριαλ με την ισπανική προσφυγή. Άνοδος για πετρέλαιο, χρυσό.

Σταθεροποιητική συνεδρίαση στη Wall που βρήκε στήριξη στις προσδοκίες για τις πωλήσεις του νέου iPhone και στο διαφανόμενο τέλος στο σίριαλ με την ισπανική προσφυγή.  

Συγκεκριμένα, ο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,02% στις 1.460 μονάδες και ο Dow Jones υποχώρησε 0,12% στις 13.580 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,13% στις 3.180 μονάδες.

Δημοσιεύματα φέρουν τη Μαδρίτη να διαπραγματεύεται με Ευρωπαίους αξιωματούχους πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευθεί το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές αρχές εργάζονται μυστικά για να προετοιμάσουν το έδαφος ενός νέου ισπανικού προγράμματος διάσωσης και απεριόριστων αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ, βοηθώντας τη Μαδρίτη να συγκροτήσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Apple λόγω των προσδοκιών για ισχυρές πωλήσεις του νέου iPhone που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. "Εάν πουλήσουν τόσα όσα περιμένουν, φαίνεται ότι μπορούν να σπρώξουν έξι εκατομμύρια συσκευές μέχρι τη Δευτέρα", σχολίαζε ο Art Hogan.

Κέρδη για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ενώ στον αντίποδα, τις σημαντικότερες απώλειες εμφάνισε ο κλάδος των πρώτων υλών.

Άνοδος για πετρέλαιο στα 93 δολάρια το βαρέλι, και για το χρυσό στα 1.776 δολάρια την ουγγιά (+0,33%).

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο γερμανικός DAX 30 έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 7452 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,6% στις 3.531 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ κατά 1,34% στις 8131 μονάδες. Οριακές απώλειες στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,03% στις 5.853 μονάδες. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v