Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στη Wall

Θετικό πρόσημο για τους δείκτες της Wall. Αισιοδοξία για τη μάχη κατά της ευρωκρίσης. Το σήριαλ με το νέο ισπανικό πακέτο φαίνεται πως τελειώνει. Τα μάτια στραμμένα στην Apple και το ντεπούτο του νέου iPhone.

Μικρά κέρδη στη Wall Street καθώς φαίνεται ότι τελειώνει το σήριαλ με την ισπανική προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, ενώ παράλληλα αναμένονται ισχυρές πωλήσεις του νέου iPhone στα καταστήματα της Apple.

Συγκεκριμένα, ο S&P 500 ενισχύεται 0,12% στις 1.462 μονάδες και ο Dow Jones με άνοδο 0,09% στις 13.609 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,22% στις 3.183 μονάδες.

Δημοσιεύματα φέρουν τη Μαδρίτη να διαπραγματεύεται με Ευρωπαίους αξιωματούχους πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευθεί το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές αρχές εργάζονται μυστικά για να προετοιμάσουν το έδαφος ενός νέου ισπανικού προγράμματος διάσωσης και απεριόριστων αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ, βοηθώντας τη Μαδρίτη να συγκροτήσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο γερμανικός DAX 30 έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 7452 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,6% στις 3.531 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ κατά 1,34% στις 8131 μονάδες. Οριακές απώλειες στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,03% στις 5.853 μονάδες. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v