Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ακριβό πετρέλαιο "ζαλίζει" τη Wall

Ήπιες πιέσεις στην αμερικανική αγορά, με την πετρελαϊκή τιμή, που κινείται και πάλι υψηλότερα, πάνω από τα 133 δολάρια, να κυριαρχεί στην επενδυτική ατζέντα. Κλειστή η Wall τη Δευτέρα. Πτώση στις ευρωαγορές.

Ήπιες πιέσεις στην αμερικανική αγορά, με το πετρέλαιο, που κινείται και πάλι υψηλότερα, πάνω από τα 133 δολάρια, να κυριαρχεί στην επενδυτική ατζέντα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε σε θετικό πρόσημο μετά από δυο ημέρες ισχυρών απωλειών, επωφελούμενη από την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής προς τα 130 δολάρια από το υψηλό των 135 δολαρίων το βαρέλι.

Ωστόσο, σήμερα ο «μαύρος χρυσός» κινείται και πάλι υψηλότερα, πάνω από τα 132 δολάρια το βαρέλι, εξέλιξη που, σε συνδυασμό με την αργία της Δευτέρας στη Wall (Ημέρα μνήμης των πεσόντων), καθιστά τους επενδυτές διστακτικούς στις κινήσεις τους.

Οι αναλυτές προειδοποιούν για τις αρνητικές επιδράσεις της νέας ανοδικής εκτίναξης του εμπορεύματος τόσο στο μέτωπο του πληθωρισμού, όσο και σε αυτό των καταναλωτικών δαπανών.

Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα, η Six Flags η οποία διαχειρίζεται θεματικά πάρκα, ανακοίνωσε ότι μειώνει τις τιμές των εισιτηρίων κατά 10 δολάρια, σε μια προσπάθεια να τονώσει το ενδιαφέρον των αμερικανών καταναλωτών.

Στην αγορά, κέρδη εμφανίζει η μετοχή της Gap μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 40% στο τρίμηνο.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Dell και National Semiconductor μετά την αναβάθμιση συστάσεων από Morgan Stanley και Deutsche Bank αντίστοιχα.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.574 μονάδες με απώλειες 0,40%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,46%, στις 2.453 μονάδες. Πτώση 0,39% για τον S&P, στις 1.389 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,27%, στις 6.165 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,78%, στις 4.989 μονάδες. Πτώση 0,47% για τον DAX 30, στις 7.036 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v