"Διστακτική" άνοδος στη Wall Street

Ήπια κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τοποθετούνται μετά από δυο ημέρες ισχυρών απωλειών, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί από τα "εφιαλτικά" επίπεδα των 135 δολαρίων. Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Ήπια κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τοποθετούνται διστακτικά μετά από δυο ημέρες ισχυρών απωλειών, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί από τα "εφιαλτικά" επίπεδα των 135 δολαρίων.     

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά εμφάνισε εικόνα κατάρρευσης για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον Dow Jones να χάνει 227 μονάδες, το πετρέλαιο να κυριαρχεί στην επενδυτική ατζέντα, και τη Fed να αυξάνει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό.

Σήμερα, το πετρέλαιο κινήθηκε ακόμη υψηλότερα, σε νέα ιστορικά υψηλά πάνω και από τα 135 δολάρια το βαρέλι, μετά από δημοσίευμα που φέρει την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας να μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου αργότερα εντός του έτους.

Ωστόσο, η υποχώρηση κάτω από τα 132 δολάρια το βαρέλι επαναφέρει σταδιακά το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στην αγορά, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των χρηματιστηριακών εταιριών μετά την υποβάθμιση των συστάσεων της Ladenburg Thalmann σε sell από neutral για τις Merrill Lynch, Goldman Sachs και Lehman Brothers.

Κέρδη για τον τίτλο της Calpine μετά την προσφορά εξαγοράς της από την NRG έναντι 9,6 δισ. δολαρίων σε μετοχές.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.653 μονάδες με κέρδη 0,42%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,93%, στις 2.470 μονάδες. Άνοδος 0,47% για τον S&P, στις 1.397 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,27% στις 6.181,6 μονάδες, με τον DAX 30 να καταγράφει κέρδη 0,42% στις 7.070,33 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται οριακά, κατά 0,02% στις 5.028,74 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v