Μεγάλες οι απώλειες του Νasdaq

Με σημαντικότατες απώλειες της τάξης του 3,34%, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Πέμπτης ο Nasdaq, αφού κλονίστηκε από τα αρνητικά νέα εταιριών όπως η Ciena, η Cisco και η Intel. Με πτώση έκλεισε τελικά και ο Dow Jones.

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street.

Τα πλήγματα που δεχόταν σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της συνεδρίασης ο τεχνολογικός Nasdaq, από άσχημα εταιρικά νέα κολοσσών του κλάδου, όπως η Cisco, η Intel και η Ciena, δεν άφησαν τελικά ανεπηρέαστο ούτε το βιομηχανικό Dow Jones, ο οποίος κατέγραφε ενδοσυνεδριακή άνοδο λόγω ενθαρρυντικών μακροοικονομικών αποτελεσμάτων. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα εταιρικά νέα που έδωσαν τον αρνητικό τόνο στη συνεδρίαση.

Για την Intel, η Bank of America κοινοποίησε τις εκτιμήσεις της περί πτώσης κερδών στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο, αλλά και σε επίπεδο έτους.

Η Ciena ανακοίνωσε απώλειες κερδών για το τρέχον τρίμηνο, ενώ η Cisco δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει πληροφορίες για συνομιλίες στελεχών της με εταιρία της Silicon Valley.

Κοντά στο επίπεδο των 1.700 μονάδων βρέθηκε ο Nasdaq χάνοντας το 3,34% της αξίας του, ενώ πτωτικά κατά 1,07% κινήθηκε ο Dow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v