Σε αντίθετη φορά Dow και Nasdaq

Το δικό του δρόμο ακολουθεί ο καθένας από τους βασικούς δείκτες στη Wall Street. Ο Dow κινείται ανοδικά, λόγω θετικών μακροοικονομικών νέων, ενώ ο Nasdaq συνεχίζει την πτώση του, εν μέσω απογοήτευσης για τα αποτελέσματα των Ciena, Intel και Cisco.

Φανερές είναι οι αντίπαλες τάσεις πριν από το μέσον της συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς ο καθένας από τους δύο βασικούς δείκτες εμφανίζει το δικό του πρόσημο.

Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί, αφού δέχεται μαζικές πιέσεις από κολοσσούς του κλάδου, όπως η Ciena, η Intel και η Cisco, καθεμία από τις οποίες είχε κάτι απογοητευτικό να ανακοινώσει. Για την Intel, η Bank of America κοινοποίησε τις εκτιμήσεις της περί πτώσης κερδών στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο, αλλά και σε επίπεδο έτους.

Η Ciena ανακοίνωσε απώλειες κερδών για το τρέχον τρίμηνο, ενώ η Cisco δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει πληροφορίες για συνομιλίες στελεχών της με εταιρία της Silicon Valley.

Στους αντίποδες, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά, κερδίζοντας ώθηση από θετικά μακροοικονομικά νέα: Ο ”δείκτης των δεικτών” ανέβηκε τον Ιανουάριο κατά 0,6% σημειώνοντας την τέταρτη σερί ανοδική πορεία σε επίπεδο μήνα.

Εξάλλου, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε για το Δεκέμβριο στα 25,3 δισ. δολάρια, από τα 28,6 δισ. δολάρια που βρισκόταν το Νοέμβριο. Τέλος, οι αιτήσεις για εργασία μπορεί να σημείωσαν άνοδο κατά την περασμένη εβδομάδα (στις 383.000), παρέμειναν όμως χαμηλότερα από τις 400.000 – σημείο το οποίο εμπνέει ανησυχίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v