Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall με το βλέμμα στις κάλπες

Βαρίδι για Dow Jones η πτώση της Disney, άνοδος για Facebook μετά την ανακοίνωση για απολύσεις. Στα αυριανά στοιχεία για τον πληθωρισμό επικεντρώνονται οι επενδυτές.

Απώλειες στη Wall με το βλέμμα στις κάλπες

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο traders και επενδυτών στις ΗΠΑ, με την αγορά να καταγράφει μικρές απώλειες. 

O Dow Jones υποχωρεί 1,2% στις 32.760 μονάδες, με τον S&P 500 να σημειώνει πτώση 1,27% στις 3.779 μονάδες και τον Nasdaq 1,6% χαμηλότερα, στις 10.438 μονάδες. 

Η καλύτερη των εκτιμήσεων εικόνα για τους Δημοκρατικούς και η μη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων για σαρωτική επικράτηση των Ρεπουμπλικανών λειτουργεί ενισχυτικά, με τους επενδυτές ωστόσο να μην ενδιαφέρονται τόσο για τις κάλπες όσο για τα στοιχεία του πληθωρισμού που δημοσιεύονται αύριο, Πέμπτη, και για τη στάση της κεντρικής τράπεζας. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ABN Amro προβλέπει πλέον περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, με άνοδο κατά 25 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αλλά και μεγαλύτερη πτώση στη συνέχεια, μετά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την αγορά εργασίας. 

Το κλίμα στην αγορά επιβαρύνει και το ξεπούλημα στα crypto, μετά την... παραλίγο κατάρρευση της FTX και την εξαγορά της από το ανταλλακτήριο Binance. 

Σημαντική άνοδο άνω του 5% καταγράφει η μετοχή της Meta, μητρικής του Facebook, μετά την είδηση για 11.000 απολύσεις από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.  

Πτώση άνω του 10% για τον κολοσσό των media News Corp. αλλά και για τη Walt Disney καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, με τη δεύτερη να αποτελεί «βαρίδι» για την κίνηση του Dow Jones.   

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί 0,28% στις 7.285 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να καταγράφει απώλειες 0,67% στις 13.597 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να υποχωρεί 0,4% στις 6.415 μονάδες. 

Πτωτικά κινείται τόσο το πετρέλαιο, στα 88,7 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,57% όσο και ο χρυσός, στα 1.711 δολάρια την ουγκιά, με πτώση 0,27%. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v