Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Κέρδη για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος 0,9% για το αργό. Πτώση πάνω από 2% για Goldman Sachs και JP Morgan.

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τον Nasdaq να διαγράφει τα αρχικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές να «χωνεύουν» τα σχέδια της Fed για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,36% στις 34.392 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,53% στις 13.818 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,3% στις 4.466 μονάδες.

Η Fed δημοσίευσε την Τετάρτη τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Μαρτίου, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι σχεδίαζαν να μειώσουν τον ισολογισμό των περίπου $9 τρισ. με ρυθμό 95 δισ. δολαρίων τον μήνα. 

Όπως αναφέρεται στα πρακτικά, οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μία ή περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

«Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της FOMC απεικονίζουν υψηλότερο επίπεδο επείγουσας ανάγκης από την προηγούμενη επικοινωνία, καθώς η Fed έχει δεσμευτεί να υποχωρήσει στον ισολογισμό πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν οι συμμετέχοντες στην αγορά», δήλωσε ο Τσάρλι Ρίπλεϊ, ανώτερος επενδυτικός στρατηγικής στην Allianz Investment.

Η είδηση οδήγησε τον βιομηχανικό δείκτη χαμηλότερα την Τετάρτη, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 1%. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 2,2%, ανεβάζοντας τις απώλειές του από την προηγούμενη εβδομάδα στο 2,6%. Αυτές οι απώλειες προήλθαν μετά από σχόλια της αξιωματούχου της Fed Λάελ Μπρέιναρντ, που ώθησαν τις τιμές των μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα την Τρίτη.

«Φαίνεται ότι μιλούν για τη δυνατότητα αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση, οπότε ελπίζουμε ότι το μήνυμα είναι καλά τηλεγραφημένο εκ των προτέρων», δήλωσε ο Μπράιαν Πράις, επικεφαλής διαχείρισης επενδύσεων στο Commonwealth Financial Network. «Περιμένω ότι η αστάθεια θα παραμείνει αυξημένη προς το παρόν, καθώς υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για να αφομοιώσουν οι επενδυτές αυτή τη στιγμή».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 166.000 την εβδομάδα που έληξε στις 2 Απριλίου αντί για 171.000 προηγουμένως. Η μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε στις 171.000 από 202.000 που είχε καταγραφεί αρχικά.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας θα διαμορφώνονταν στις 202.000.

Το επίπεδο των 166.000 είναι το χαμηλότερο από το 1968.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,9% στα 97,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.931 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει απώλειες έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ καταγράφει κέρδη έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,093 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο 4 μονάδων βάσης στο 2,65%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 2,3% στα 308 δολάρια, ενώ η JP Morgan κινείται 2,1% χαμηλότερα στα 128 δολάρια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v