Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι επενδυτές στη Wall Street μετά την ισχυρή άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας και εν αναμονή της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.
Οι αναλυτές αναμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα να προβληματίσουν καθώς «βλέπουν» πτώση 4, 2% στα καθαρά κέρδη των εισηγμένων του S&P σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη μείωση κερδοφορίας των εταιρειών του S&P από το β’ τρίμηνο του 2016.
Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,32% ή 84 μονάδες στις 26.341, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,1% στις 2.895 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 7.953 μονάδες.
Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+1,6%) και Procter & Gamble (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-4,4%) και Nike (-0,8%).
H Boeing υποχώρησε 4,4% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Bank of America Merrill Lynch σε «ουδέτερη» από «buy» και την «βουτιά» της General Electric 5% μετά τη μείωση της τιμής στόχου από τη JP Morgan στα πέντε δολάρια από έξι προηγουμένως.
Στο μεταξύ, οι νέες παραγγελίες για αμερικανικά προϊόντα κατέγραψαν πτώση τον Φεβρουάριο, η οποία ήταν οριακά μικρότερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές.
Συγκεκριμένα, οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ διολίσθησαν κατά 0,5%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν απώλειες 0,6%. Πρόκειται για την τέταρτη μηνιαία πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών τους τελευταίους πέντε μήνες.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου έπιασε νέο υψηλό πέντε μηνών σημειώνοντας άνοδο 2,1% στα 64,40 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,5% στα 1.301 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1263 δολ. από 1,1217 την προηγούμενη εβδομάδα.
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,51%.