Τεχνολογικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Με βαριές απώλειες και κάτω από τις 8.000 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq. Οριακή άνοδος για Dow Jones. «Βουτιά» 6% για τη μετοχή του Twitter. Πάνω από τα 1.200 δολ./oz o χρυσός. Υποχώρησε το δολάριο.

Τεχνολογικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Σε ρευστοποιήσεις προχώρησαν οι επενδυτές στον τεχνολογικό κλάδο μετά τις καταθέσεις κορυφαίων στελεχών του Facebook και του Twitter στο Κογκρέσο για τις ξένες παρεμβάσεις στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ και την αντίδραση των εταιρειών τους.

Ενδεικτικά, η μετοχή του Twitter υποχώρησε 6%, του Netflix 6,3%, του Facebook 2,6%, και της Amazon 2,4%.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Καναδά για την αναμόρφωση της εμπορικής συμφωνίας NAFTA, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να επιβάλλει επιπλέον δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων, κλιμακώνοντας την ένταση με το Πεκίνο.

Επιπλέον, προβληματισμό προκαλεί η κρίση στις αναδυόμενες αγορές με τον δείκτη μετοχών MSCI Αναδυόμενων Αγορών να σημειώνει αρνητική κίνηση για έκτη μέρα.

Παράλληλα, ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Σεντ Λούις, James Bullard, κάλεσε τους συναδέρφους του να μην προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο παρόλο που η αγορά θεωρεί σχεδόν δεδομένη την αύξηση. Όπως ανέφερε «έχουμε ακολουθήσει μια σωστή πολιτική και θα πρέπει να αξιολογήσουμε τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται». Σημειώνεται ότι ο Bullard δεν είναι ένα από τα μέλη της Fed με δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις για τα επιτόκια.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,09% ή 23 μονάδες στις 25.976, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,28% στις 2.888 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,19% στις 7.995 μονάδες.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η χειρότερη συνεδρίαση από τις 15 Αυγούστου για τον τεχνολογικό δείκτη.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+1,7%) και 3M Co (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Visa (-3,3%) και Microsoft (-2,9%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 1,7% στα 68,72 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,2% στα 1.201 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1630 δολ. από 1,1582 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,89%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v