Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street με στήριξη από τον τεχνολογικό κλάδο.
Ενδεικτικά οι μετοχές των Apple και Intel ενισχύθηκαν 1,1% και 1,4% αντίστοιχα.
Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον Αύγουστο λιγότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές και συγκεκριμένα στις 95,3 μονάδες από 96,8 τον προηγούμενο μήνα.
Αντίστοιχα, η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο σημείωσε πτώση 0,9% μετά από άνοδο 0,4% τον Ιούλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,1%.
Στο γεωπολιτικό μέτωπο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν κατάφερε να αναστατώσει τις χρηματιστηριακές αγορές με τη νέα βαλλιστική δοκιμή το πρωί της Παρασκευής. Σημειώνεται ότι η νέα εκτόξευση καταγράφεται μία ημέρα αφού η Πιογιάνγκ απείλησε να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες» μετά την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της από το Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Οι παγκόσμιες αγορές αντέδρασαν ιδιαίτερα ψύχραιμα στη βαλλιστική δοκιμή. Ωστόσο είναι δύσκολο να ξεφύγεις από το συναίσθημα ότι αυτό το παιχνίδι σκιών μεταξύ της Βόρειας Κορέας και τον υπόλοιπο κόσμο, μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη», σχολίασε αναλυτής.
Παράλληλα, εβδομαδιαία άνοδο 5,1% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου (WTI) καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι με την σταδιακή επαναλειτουργία των διυλιστηρίων σε Τέξας και Φλόριντα μετά το καταστροφικό πέρασμα των τυφώνων Χάρβεϊ και Ίρμα, η ζήτηση αργού θα αυξηθεί αισθητά. Σήμερα ο μαύρος χρυσός (WTI) παρέμεινε αμετάβλητος στα 49,89 δολάρια ανά βαρέλι.
Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,29% ή 65 μονάδων στις 22.268, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,18% στις 2.500 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,3% στις 6.448 μονάδες.
Σημειώνεται ότι οι Dow Jones και S&P κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.
Στην εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε 2,2%, ο S&P 1,6% και ο Nasdaq 1,4%.
Στον Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+2,5%) και Verizon (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Pfizer (-1,3%) και Visa Inc. (-0,9%).
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1942 δολ. από 1,1919 την προηγούμενη μέρα.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% στα 1.325 δολ./oz. Στην εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε πτώση 1,9%.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,2%.