Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με το βλέμμα στα macro

Τη συμφωνία στο Κογκρέσο που αποτρέπει κρίση στην κυβέρνηση Τραμπ αλλά και μπαράζ μακροοικονομικών ανακοινώσεων αποτιμούν οι αμερικανοί επενδυτές. Υποτονικές οι συναλλαγές λογω κλειστών αγορών. Πτωτικά χρυσός και πετρέλαιο.

Ανοδος στη Wall με το βλέμμα στα macro

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο μπαράζ μακροοικνομικών ανακοινώσεων αλλά και τη συμφωνία στο Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης ως τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Οι συναλλαγές αναμένονται υποτονικές δεδομένου ότι οι αγορές παραμένουν κλειστές στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως λόγω του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς. 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,05% στις 20.950 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει άνοδο 0,17% στις 2.388 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να ενισχύεται 0,35% στις 6.068 μονάδες. 

Η συμφωνία στο Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης Τραμπ περιλαμβάνει αύξηση των αμυντικών δαπανών, μια προτεραιότητα για τους Ρεπουμπλικάνους. Επίσης, περιλαμβάνει 1,5 δισ. δολάρια για την ασφάλεια των συνόρων, αλλά αναφέρεται ότι τα κεφάλαια αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του τείχους που έχει υποσχεθεί ο αμερικανός Πρόεδρος.

"Η αποφυγή μιας κρίσης για την αμερικανική κυβέρνηση βοηθά τις αγορές να μετακινηθούν από μια ουδέτερη στάση σε μια πιο θετική", σημειώνει αναλυτής της London Capital Group.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι καταναλωτικές δαπάνες και τα προσωπικά εισοδήματα στις ΗΠΑ το Μάρτιο, περιορίζοντας την αρχική άνοδο στα futures. Παράλληλα, ο ρυθμός του πληθωρισμού επιβραδύνθηκε στις ΗΠΑ το Μάρτιο μετά τα υψηλά πέντε ετών τον προηγούμενο μήνα, αντανακλώντας τις χαμηλότερες τιμές της βενζίνης και άλλων καταναλωτικών αγαθών. 

Το πετρέλαιο κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα, στα 48,9 δολάρια το βαρέλι, όπως και ο χρυσός που τιμάται στα 1.264 δολάρια την ουγκιά με πτώση 0,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v