Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ ο Νasdaq κόντρα στα στοιχεία για ΑΕΠ

Μεικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να σημειώνει νέο ρεκόρ με ώθηση από τις Amazon και Google. Ανακάμπτει το αργό. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε επίπεδα ρεκόρ ο Νasdaq κόντρα στα στοιχεία για ΑΕΠ

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το ράλι των Google και Amazon να σπρώχνει τον τεχνολογικό δείκτη σε νέα επίπεδα ρεκόρ, κόντρα στα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 20.964 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,01% στις 2.388 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,3% στις 6.064 μονάδες. 

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατά 0,7%, τον χαμηλότερο ρυθμό από το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2016 η οικονομία είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 2,1%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 1,2%.

«Αποδίδουμε μεγάλο μέρος της αδυναμίας στο πρώτο τρίμηνο σε δύο παροδικούς παράγοντες» ανέφερε ο Andrew Hollenhorst της Citigriup. «Ο πρώτος είναι ο ζεστός καιρός και ο δεύτερος οι καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων».

Σε κάθε περίπτωση, οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως θα είναι δύσκολο για τον Ντόναλντ Τραμπ να επιτύχει τον στόχο για ανάπτυξη κοντά στο 4%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,2% υψηλότερα στα 49,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,08% στα 1.266 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0903 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,32%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Amazon πραγματοποιεί ράλι 3% στα 945 δολάρια, επιτυγχάνοντας νέο ιστορικό υψηλό. 

Αλμα 4,2% σημειώνει η μετοχή της Google, στα 923 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v