Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street μετά το ΑΕΠ

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη θετική αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 1% για το αργό. Ράλι 3,2% για το Twitter.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ και ενώ η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, δήλωσε πως είναι πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων τους ερχόμενους μήνες.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 17.850 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,2% υψηλότερα στις 4.911 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,16% στις 2.093 μονάδες.

«Η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και η ανάπτυξη φαίνεται να ανεβάζει στροφές» δήλωσε σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο του Harvard, η κα. Yellen.«Αν αυτό συνεχιστεί και αν η αγορά εργασίας συνεχίσει να βελτιώνεται, κάτι που αναμένω να συμβεί, τους ερχόμενους μήνες θα είναι κατάλληλη μια τέτοια κίνηση» ανέφερε η ίδια σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Απρίλιο, οι αγορές έχουν ανεβάσει στο 30% τις πιθανότητες μιας αύξησης τον Ιούνιο. 

Aπό το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 0,8% σε ετήσια βάση, σε αντίθεση με την αύξηση 0,5% που είχε αναφερθεί τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται πως είναι η πιο αδύναμη μέτρηση του ΑΕΠ από το πρώτο τρίμηνο του 2015.

O δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν αυξήθηκε στις 94,7 μονάδες από 89 τον Απρίλιο. Η προκαταρκτική μέτρηση ήταν στις 95,8 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,11% χαμηλότερα στα 48,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,21% στα 1.219 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,115.

Απώλειες 1% καταγράφει η μετοχή της Apple.

Ράλι 3,2% για την μετοχή του Twitter.

Άνοδο 1% καταγράφει η μετοχή της Goldman Sachs.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v