Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, μετά τα μάκρο και εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης της Fed. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Πτώση πάνω από 1% για το αργό. Υποχωρεί και ο χρυσός. Βουτιά 43% για τη Valeant.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των λιανικών πωλήσεων και την υποχώρηση της τιμής του αργού, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στην αυριανή συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,46% στις 17.145 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 4.731 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,56% στις 2.008 μονάδες.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,1% έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 0,2%.

Παράλληλα, αναθεωρήθηκε σε αρνητική η μέτρηση του Ιανουαρίου, στο -0,4%.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν 0,2% τον ίδιο μήνα, καταγράφοντας την πέμπτη υποχώρηση τους τελευταίους επτά μήνες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,5% στα 36,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,7% στα 1.235 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,11.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,94%. 

Στο ταμπλό, βουτιά 43% πραγματοποιεί η μετοχή της Valeant. Η καναδική φαρμακευτική μείωσε τις προβλέψεις για τα έσοδα του 2016 κατά 12% και ανέφερε ότι θα καθυστερήσει να δημοσιεύσει τα ετήσια αποτελέσματα, προειδοποιώντας ότι αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Πτώση 7% σημειώνει η μετοχή της Chesapeake Energy. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v