Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση δυνάμεων στη Wall Street

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν αναμονή της συνεδρίασης της FED. Στο επίκεντρο η υποχώρηση των πετρελαικών τιμών που προκάλεσε πιέσεις στις μετοχές του κλάδου των διυλιστηρίων. Απώλειες και για το χρυσό. Υποχώρησε το ευρώ σε σχέση με το δολάριο.

Hπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Οι επενδυτές φάνηκε να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της FED, ενώ αρνητικά επέδρασε η πτώση των πετρελαϊκών τιμών.

Η FED ανακοινώνει τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική την Τετάρτη. Αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων.

Εκτιμούν ακόμη ότι οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και οι κινήσεις των άλλων κεντρικών τραπεζών ίσως ωθήσουν την FED να αναθεωρήσει την στρατηγική της για το υπόλοιπο του έτους.

Η FED πραγματοποίησε την πρώτη αύξηση επιτοκίων σε διάστημα περίπου δέκα ετών το Δεκέμβριο του 2015.

Aπό το εταιρικό μέτωπο κέρδη υψηλότερα του 7% κατέγραψε η μετοχή της Starwood μετά τη νέα πρόταση εξαγοράς που δέχθηκε από γκρουπ εταιριών στο οποίο ξεχωρίζει κινεζική ασφαλιστική.

Με θετικό πρόσημο και η Marriott που έχει επίσης καταθέσει προσφορά για την Starwood.

Aντίθετα απώλειες σημείωσαν οι Southwestern Energy, Chesapeake Energy λόγω της πτώσης που κατέγραψε ο μαύρος χρυσός.

Από τις μετοχές που απαρτίζουν το Dow 30 κέρδη σημείωσαν μεταξύ άλλων οι Βoeing, Walt Disney, Mc Donalds. Αντίθετα στο κόκκινο έκλεισαν οι Visa, Cisco, Procter & Gamble.

Πτώση της τάξεως του 3,4% κατέγραψε το πετρέλαιο (WTI) με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 37,1 δολάρια ανά βαρέλι. Η υποχώρηση αποδίδεται στην άρνηση του Ιράν να συμφωνήσει σε πάγωμα της παραγωγής του. Αντίθετα η Τεχαράνη ανέφερε ότι θα αυξάνει την παραγωγή της μέχρι να φτάσει τα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

O χρυσός υποχώρησε 1,1%, με την τιμή του να κλείνει στα 1.245 δολάρια ανά ουγκιά.

Εν τω μεταξύ απώλειες της τάξης του 0,6% κατέγραψε το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,10.

Ο Dow Jones έκλεισε στο +0,09%, και στις 1.7229 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.750 μονάδες με άνοδο 0,04%. Απώλειες 0,13% για τον S&P, που έκλεισε στις 2.019 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Dow βρέθηκε για ακόμη μια συνεδρίαση σε νέα υψηλά για το 2016.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κατέγραφε κέρδη 0,75%, στα 0,27 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v