Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στην Wall Street μετά την Γέλεν

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα οικονομικά στοιχεία. Πτώση 2,5% για το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο. Κάτω από τα 1.150 δολάρια ο χρυσός.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, μετά την ομιλία της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν και τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των τιμών παραγωγού.

O Dow Jones κινείται 0,07% υψηλότερα στις 18.066 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,04% στις 5.107 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 2.110 μονάδες. 

Η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, επανέλαβε ότι αν η οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα προχωρήσει μέσα στο 2015 σε αύξηση επιτοκίων. Προειδοποίησε για κινδύνους από Κίνα και Ελλάδα. 

Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,4% τον Ιούνιο από 0,5% τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών της ενέργειας και των τροφίμων, οι τιμές μειώθηκαν 0,7%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης κινήθηκε 0,7% χαμηλότερα.

Άνοδο 0,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,60% στα 51,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,65% στα 1.146 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ισχυρά κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,096.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Bank of America σημειώνει άνοδο 3,6%. Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε το δεύτερο τρίμηνο κέρδη τα οποία ήταν υπερδιπλάσια από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Άλμα 7,7% καταγράφει η μετοχή της Celgene, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη και την συμφωνία για εξαγορά της Receptos έναντι 7,2 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v