Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Νηνεμία» στην Wall Street μετά το ράλι

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες στην Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα οικονομικά στοιχεία και τις εταιρικές ανακοινώσεις. Πτώση 1% για το αργό πετρέλαιο. Μικρή άνοδος για το χρυσό. Υποχωρεί το δολάριο. Κέρδη 1,5% για την Amazon.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στα οικονομικά στοιχεία και στα κέρδη, εν μέσω πληροφοριών για οριστικοποίηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,01% στις 17.976 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,19% υψηλότερα στις 5.081 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,07% στις 2.101 μονάδες.

Oι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,3% τον Ιούνιο και εξαιρουμένων του κλάδου των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 0,1%.

Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,2% και 0,5% εξαιρουμένου του κλάδου των αυτοκινήτων, μετά από μια ανάκαμψη 1,2% τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι τιμές για των εισαγόμενων αγαθών σημείωσαν πτώση 0,1% τον Ιούνιο. Είναι η ενδέκατη διαδοχική πτώση τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

«Πιστεύω πως σε κάποιο βαθμό η έμφαση στα προβλήματα στο εξωτερικό μας επέτρεψε να αγνοήσουμε ότι έχουμε πρόβλημα ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Ειδικά με απογοητευτικά στοιχεία όπως οι λιανικές πωλήσεις, η τάση αυτή θα ενισχυθεί» ανέφερe αναλυτής στο CNBC.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 0,84% στα 51,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,14% υψηλότερα στα 1.157 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,10.

Πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης καταγράφει η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομόλογου, στο 2,40%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Amazon πραγματοποιεί άλμα 1,5%. Αναλυτής της Wells Fargo υποστήριξε ότι οι εκτιμήσεις για την εταιρεία λιανικού εμπορίου είναι υπερβολικά συντηρητικές και αύξησε την πρόβλεψη για την αξία της μετοχής στα 495 με 520 δολάρια από 421 με 450 προηγουμένως. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v