Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall μετά το ΑΕΠ

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην Wall μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ και ενώ οι επενδυτές αναμένουν ομιλία της Yellen. Πτώση 2% για το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό. Διολισθαίνει στο 1,087 το ευρώ έναντι του δολαρίου. Άλμα 6,5% για την μετοχή της BlackBerry.

Ήπιες κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το AEΠ αυξήθηκε 2,2% το τέταρτο τρίμηνο και ενώ οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία της Yellen το βράδυ της Παρασκευής. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 17.689 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,34% υψηλότερα στις 4.880 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,09% στις 2.058 μονάδες.

Με ρυθμό 2,2% έτρεξε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ποσοστό 2,4%.Η καταναλωτική δαπάνη ενισχύθηκε κατά 4,4%, ενώ οι επενδύσεις από επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 4,7%.

«Υπάρχει κάποια στασιμότητα αυτήν την στιγμή. Τα οικονομικά στοιχεία και το ΑΕΠ δεν είναι άσχημα, αλλά τίποτα που να κάνει την αγορά να τρέξει» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

Ο S&P 500 βρίσκεται χαμηλότερα 2,5% για την εβδομάδα, διαγράφοντας τα κέρδη για το 2015.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, αλλά διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1,8% στα 50 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού καταγράφει απώλειες 0,31% στα 1.202 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου καταγράφει πτώση μιας μονάδας βάσης στο 1,97%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Dow Chemicals ενισχύεται 3,6%.

Άλμα 6,5% πραγματοποιεί η μετοχή της BlackBerry μετά την ανακοίνωση κερδών το τέταρτο τρίμηνο.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v