Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικτά πρόσημα στη Wall μετά το χθεσινό ράλι

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, μετά το χθεσινό ράλι που πυροδότησε η ανακοίνωση της Fed. Βουτιά 4% για το αργό πετρέλαιο. Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος 1% για το χρυσό. Πτώση 0,5% για την Apple στο ντεμπούτο στον Dow.

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street μετά το χθεσινό ράλι που έστειλε τον S&P 500 στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,41% στις 18.003 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,14% υψηλότερα στις 4.990 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,31% στις 2.093 μονάδες.

H Fed εγκατέλειψε την υπόσχεση ότι θα διατηρήσει υπομονετική στάση όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων, αλλά τόνισε πως οποιαδήποτε κίνηση θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία και την περαιτέρω βελτίωση της αγοράς εργασίας.

«Τα σχόλια της Yellen δείχνουν πως μια μελλοντική αύξηση των επιτοκίων βασίζεται στα οικονομικά στοιχεία τα οποία τελευταία δεν ήταν και τόσο καλά» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Εν τω μεταξύ, το δολάριο πηγαίνει υψηλότερα και θα υπάρχει έντονη μεταβλητότητα τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με αυτό. Στο Μάρτιο, δεν έχουμε δει δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις» πρόσθεσε.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στις 291.000 από 290.000 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν διατήρηση των αιτήσεων στις 290.000.

Εν τω μεταξύ, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε στα 113,5 δισ. δολάρια στο δ τρίμηνο, εμφανίζοντας αύξηση 14,8% κυρίως λόγω της μείωσης στα αστικά εισοδήματα εκτός ΗΠΑ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών από το χθεσινό sell off που πυροδότησε η ανακοίνωση της Fed. Το αμερικάνικο νόμισμα ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 4,08% στα 42,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1,10% στα 1.164 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, οι μετοχές της Transocean και της Chesapeake Energy υποχωρούν πάνω από 5,1%. 

Πτώση πάνω από 2,4% σημειώνουν οι μετοχές της Citgroup και της Μorgan Stanley.

Η μετοχή της Apple κινείται 0,5% χαμηλότερα, στην πρώτη της ημέρα στον δείκτη Dow Jones.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v