Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτο ρεκόρ με το ζόρι για τους Dow Jones και S&P

Κέρδη στο νήμα για τους δείκτες στη Wall Street. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ. Τερμάτισε ανοδικό σερί πέντε ημερών για τη μετοχή της Alibaba (-3,8%). Σε υψηλό επτά ετών το δολάριο έναντι του γεν. Ανέκαμψαν πετρέλαιο και χρυσός.

Άνοδος στη Wall Street αλλά με αισθητά μειωμένο τζίρο λόγω της ημιαργίας της «Ημέρας των Βετεράνων» στις ΗΠΑ.

Παραδοσιακά, τη συγκεκριμένη μέρα το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο καθώς όλες οι δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν κλειστές ενώ δεν διαπραγματεύονται τα αμερικανικά ομόλογα στις χρηματαγορές.

Απουσία μακροοικονομικών ανακοινώσεων (κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες), το πρώτο λόγο σήμερα είχαν τα εταιρικά αποτελέσματα στη διακύμανση των δεικτών.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Miler Tabak & Co, Matt Maley, «η κλειστή αγορά ομολόγων κράτησε σε υποτονικούς ρυθμούς τη συνεδρίαση στη Wall Street. Αν το χρηματιστήριο καταγράψει άνοδο τότε θα συμπληρώσει πέντε κερδοφόρες συνεδριάσεις για πρώτη φορά από το καλοκαίρι».

Και πράγματι η Wall Street έκλεισε με κέρδη για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση με τους Dow και S&P να πετυχαίνουν πέντε διαδοχικά ιστορικά υψηλά (έστω και με διαφορά μονάδας).

Ειδικότερα, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,01% στις 17.614,90 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,07% στις 2.039,68 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 4.660,56 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της DR Horton Inc. ενισχύθηκε 2,1% καθώς ανακοίνωσε μεγαλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και αυξημένες παραγγελίες για το δ' τρίμηνο.

Η Zynga Inc. σημείωσε άνοδο 11,10% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Jefferies Group.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Alibaba υποχώρησε 3,8%, τερματίζοντας ανοδικό σερί πέντε ημερών, παρόλο που ανακοίνωσε θεαματικές online πωλήσεις την «Ημέρα των Εργένηδων» στην Κίνα.

Παράλληλα η μετοχή της Warner Cable κινήθηκε χαμηλότερα για δεύτερη διαδοχική ημέρα μετά την προτροπή Ομπάμα για αυστηρότερους κανόνες προστασίας στο internet.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 2,18 δολ., σημειώνοντας απώλειες 2,2% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola κινήθηκε υψηλότερα 0,3% στα 21,72 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις έναντι του δολαρίου. Ειδικότερα η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου ανήλθε στο 1,2426 δολ. Παράλληλα το δολάριο ενισχύθηκε σε ψηλό επτά ετών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 115,80 γεν.

Αναφορικά με την αγορά ομολόγων, σήμερα δεν διαπραγματεύτηκαν τα αμερικανικά χρεόγραφα λόγω της αργίας της «Ημέρας των Βετεράνων». Ωστόσο κανονικά διαπραγματεύτηκαν τα ευρωπαϊκά ομόλογα όπου το ιταλικό 10ετές διαμορφώθηκε κοντά σε χαμηλό μήνα στο 2,32% (-2 μ.β.), το ισπανικό 10ετές υποχώρησε στο 2,09% (-3 μ.β.) και το γερμανικό 10ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,79%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,5% στα 77,81 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.168 δολ./oz.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v