Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεπαίσθητες μεταβολές στους δείκτες της Wall Street

Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και απουσία ...έντονων συγκινήσεων, χαρακτηρίζουν και την σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street. Σταθεροποίηση Dow και S&P στα επίπεδα ρεκόρ. Σε υψηλό 7ετίας στα ¥116 το δολάριο. Νέες απώλειες για χρυσό, πετρέλαιο.

Ηπιες κινήσεις χαρακτηρίζουν την σημερινή συνεδρίαση με την ημιαργία της Ημέρας των Βετεράνων, στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι δείκτες κινούνται ήδη σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 17.616 μονάδες, ο S&P κινείται 0,04% ψυηλότερα στις 2.039 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,06% στις 4.649 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στρέφεται και στο δολάριο, που ενισχύθηκε σε νέο υψηλό επτά ετών πάνω από τα ¥116, ενώ από το επιχειρηματικό επίπεδο ξεχωρίζει η μετοχή της Alibaba Group.

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας που οι όγκοι συναλλαγών ήταν επίσης ιδιαίτερα χαμηλοί, οι δείκτες S&P 500 και Dow industrials αναρριχήθηκαν σε ενά επίπεδα ρεκόρ στις 2.038 και τις 17.613 μονάδες αντιστοίχως.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX διολισθαίνει σε χαμηλό επτά εβδομάδων.

Στην σημερινή Ημέρα των Βετεράνων, το χρηματιστήριο της Wall Street διεξάγει κανονικά την συνεδρίαση, αλλά οι αγορές ομολόγων καθώς και οι κρατικές υπηρεσίες είναι κλειστές, που σημαίνει χαμηλότερους όγκους συναλλαγών και απουσία ροής στατιστικών δεδομένων.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Alibaba που ανακοίνωσε θεαματικές online πωλήσεις κατά την διάσημη στην Κίνα «Ημέρα των Εργένηδων».

Κινητικότητα επικρατεί και στην μετοχή της Juniper Networks μετά την διοικητική αλλαγή στον όμιλο, ενώ η D.R. Horton ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριμήνου της.

Ο τίτλος της βρετανικής Vodafone στο χρηματιστήριο της Wall Street εκτινάσσεται 6% μετά την ανακοίνωση βελτίωσης σε όλες τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές της.

Θετικά παραμένουν τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από blue chips όπως η Vodafone.

Το δολάριο αναρριχήθηκε στα ¥116 καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα Fed δεν δείχνει να αλλάζει τις προοπτικές για τα επιτόκια, ενώ ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 2,1%.

Η άνοδος του δολαρίου επιβαρύνει περαιτέρω τον χρυσό που διολισθαίνει στα 1.155 δολ. ανά ουγκιά.

Νέες απώλειες εμφανίζουν τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v