Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall μετά τα χθεσινά ρεκόρ

Ηπια πτώση καταγράφουν οι μετοχές στη Wall μετά τα χθεσινά ρεκόρ. Kέρδη για JP Morgan, Wells Fargo. Βουτιά για UPS και Boeing. Απώλειες για χρυσό. Άνοδος για το πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο. Σε ανοδική τροχιά τα ομόλογα ΗΠΑ.

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall μετά τα χθεσινά ρεκόρ, διαγράφοντας τα αρχικά μικρά κέρδη μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της Fed για επιβράδυνση του QE και ενώ οι μετοχές της UPS και Boeing πραγματοποιούν βουτιά.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,26% στις 15.420 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,13% υψηλότερα στις 3.583 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει απώλειες 0,06% στις 1.674 μονάδες. 

Ο Charles Plosser της Fed υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να αρχίσει την επιβράδυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον Σεπτέμβριο. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Michigan υποχώρησε τον Ιούλιο στις 83,9 μονάδες, από 84,1 μονάδες τον Ιούνιο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,8% τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω αύξησης στις τιμές της βενζίνης.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη άνοδος από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 0,5%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή των JP Morgan και Wells Fargo σημειώνουν άνοδο 0,8%, μετά την δημοσίευση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της JP Morgan το β΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 6,5 δισ. δολάρια ή 1,6 δολάρια ανά μετοχή, καταγράφοντας άνοδο 31%.

Η Wells Fargo ανακοίνωσε την Παρασκευή αύξηση 20% στα καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2013

Η μετοχή της Dell κινείται 0,6% υψηλότερα, μετά την δήλωση του επενδυτή Carl Ichan ότι θα αυξήσει την προσφορά του για την εξαγορά της εταιρείας.

Πτώση 6% καταγράφει η μετοχή της UPS, μετά την περικοπή των προβλέψεων για το 2013.

Βουτιά 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Boeing, μετά από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος της, στο αεροδρόμιο του Χίθροου. 

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ. Η απόδοση του 10ετους τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 2,557%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός πραγματοποιεί πτώση 0,46% στα 1.274 δολάρια ανά oυγκιά, ενώ το πετρέλαιο κινείται 0,38% υψηλότερα στα 105,33 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κυμαίνεται στο επίπεδο του 1.30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v