Σε κλίμα διακοπών (και) η αγορά ομολόγων

Σε χαμηλά επίπεδα έμεινε ο όγκος συναλλαγών στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, γεγονός στο οποίο συντέλεσε και το ότι η αγορά της Γερμανίας έμεινε κλειστή. Μικρές οι μεταβολές και στα επιτόκια της διατραπεζικής.

Πολύ χαμηλά έμειναν οι όγκοι συναλλαγών στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 95 εκατ. ευρώ, κάτι που αποδίδεται και στο ότι η αγορά της Γερμανίας έμεινε κλειστή.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα νέα 10ετή ομόλογα (λήξη 2013) καθώς και στην παλαιότερη έκδοση που λήγει το 2012. Το spread διαμορφώθηκε στις 0,17 μονάδες, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,38% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,207%.

Στη διατραπεζική αγορά, με εξαίρεση το επιτόκιο της μίας ημέρας, αμελητέες μπορούν να χαρακτηριστούν οι αλλαγές των επιτοκίων. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής μειώθηκε στο 2,35%, ενώ στο 2,25% διατηρήθηκε αμετάβλητο το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,12% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ στο 2,32% (από 2,33% χθες) έκλεισε το επιτόκιο του 1 μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v