Ομόλογα: Στους πωλητές ο ”πρώτος λόγος”

Περισσότερες ήταν οι εντολές πώλησης έναντι αυτών αγοράς στη δευτερογενή αγορά ομολόγων την Παρασκευή, ενώ σε ό,τι αφορά τη διατραπεζική αγορά δεν σημειώθηκε αξιόλογη μεταβολή.

Οι πωλητές κυριάρχησαν την Παρασκευή στην δευτερογενή αγορά ομολόγων. καθώς η αξία των εντολών που έδωσαν αυτοί ανήλθαν στα 720 εκατ. ευρώ έναντι 690 εκατ. ευρώ των αγοραστών. Η Αξία του συνόλου των συναλλαγών διαμορφώθηκε πέριξ των 1,41 δισ. ευρώ

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,413 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 690 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 720 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε και πάλι στα 10ετή ομόλογα, με ημερομηνία λήξης το Mάιο του 2013, καθώς και στην έκδοση 10ετών τίτλων με ημερομηνία λήξης το Μάιο του 2012.

Το spread διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,16% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί οριακά στο 4,44% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,28%.

Σε ό,τι αφορά τη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή, με το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής να υποχωρεί οριακά έως το 2,05%. Υποχώρηση στο ίδιο επίπεδο (2,05%) σημείωσε και το επιτόκιο των δύο ημερών, ενώ αμετάβλητο το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v