Σε άνοδο και σήμερα τα ομόλογα

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων επικράτησαν και σήμερα οι αγοραστές, με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να φτάνει τα 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,6 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων επικράτησαν και σήμερα οι αγοραστές, με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να φτάνει τα 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,6 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,4 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (Mάιος 2013), καθώς και στην παλαιότερη έκδοση 10ετών τίτλων (Μαίος 2012). Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,14% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να αυξάνεται περαιτέρω στο επίπεδο του 4,32% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,28%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 2,07%. Αμετάβλητο στο ίδιο επίπεδο (2,07%) παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,10% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Τέλος, με περαιτέρω άνοδο στο 2,28%, από 2,20% την Παρασκευή, έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v