Ανοδος για τις τιμές των ομολόγων

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων παρατηρήθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, χωρίς όμως να περιοριστεί το περιθώριο. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,4 δισ. ευρώ.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων παρατηρήθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, χωρίς όμως να περιοριστεί το περιθώριο. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,9 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,4 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (Mάιος 2013) με 810 εκατ. ευρώ καθώς και στην παλαιότερη έκδοση 10ετών τίτλων (Μάιος 2012) με 555 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,157% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,15% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,05%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 2,08%. Αντίθετα αμετάβλητο στο επίπεδο του 2,08% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,11% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Τέλος, χωρίς μεταβολή στο 2,16% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v