Ρευστοποιήσεις στις αγορές ομολόγων

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις, με το σύνολο των συναλλαγών στο ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 2,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ αφορούσε σε εντολές αγοράς.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις, με το σύνολο των συναλλαγών στο ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 2,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ αφορούσε σε εντολές αγοράς και τα 1,2 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (Mάιος 2013) με 503 καθώς και στην παλαιότερη έκδοση 10ετων τίτλων (Μάιος 2012) με 547 εκατ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,125% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,30% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,20%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,09%. Αντίθετα αμετάβλητο στο 2,10% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο, στο 2,13% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Τέλος, οριακή υποχώρηση στο 2,15% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v