Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Η απόδοση του 10ετους της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη υποχώρησε 3 μονάδες βάσης στο 2,23%.

Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης μετά το χθεσινό άλμα, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για μια εβδομάδα γεμάτη με οικονομικά δεδομένα και τη συνάντηση των κορυφαίων κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole.

Η απόδοση του 10ετους της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για το μπλοκ, υποχώρησε 3 μονάδες βάσης στο 2,23%. Είχε προηγηθεί άλμα σχεδόν 9 μονάδων βάσης την Πέμπτη, μετά τα ισχυρά στοιχεία των ΗΠΑ που ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντιστρόφως από τις τιμές.

Παρά τις μεγάλες ενδοημερήσιες κινήσεις, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κλείνει την εβδομάδα μόλις μία μονάδα βάσης υψηλότερα και με πτώση μόλις 7 μονάδων βάσης μέχρι στιγμής τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές δίνουν πάνω από 95% πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και περικοπές 65 μονάδων βάσης μέχρι το τέλος του έτους.

Η απόδοση του δεκαετούς έτους της Ιταλίας μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,60%, ενώ το spread έναντι του γερμανικού τίτλου είναι 137 μονάδες βάσης, κοντά στα χαμηλά δύο εβδομάδων. Το περιθώριο διευρύνθηκε έως και 154 μονάδες βάσης νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά υποχώρησε καθώς άλλα περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερο κίνδυνο, όπως μετοχές και εταιρικά ομόλογα, ανέκαμψαν από τη βουτιά στις αρχές Αυγούστου.

Η απόδοση για το ελληνικό 10ετες είναι στο 3,23 με πτώση 3 μονάδων βάσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v