Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aπό υψηλό 12 ετών πέφτουν τα γαλλικά CDS μετά τις εκλογές

Στο 3,32% η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου και στο 2,57% του αντίστοιχου γερμανικοόυ.

Aπό υψηλό 12 ετών πέφτουν τα γαλλικά CDS μετά τις εκλογές

Το ασφάλιστρο που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση γαλλικών κρατικών ομολόγων μειώθηκε από υψηλό 12 ετών, καθώς οι αναλυτές ανέφεραν ότι ένα κοινοβούλιο χωρίς πλειοψηφία παραμένει το βασικό σενάριο, αυξάνοντας τις ελπίδες για μια περιορισμένη αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών που θα στηρίξει τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας.

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν σημείωσε ιστορικά κέρδη επικρατώντας στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τις ημέρες δημιουργίας συμμαχιών πριν από την επαναληπτική ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας.

"Δεδομένης της διαίρεσης στο γαλλικό κοινοβούλιο, θεωρούμε απίθανο η νέα κυβέρνηση να βρει υποστήριξη για μεγαλύτερες αυξήσεις στις δαπάνες", δήλωσε ο Rune Thyge Johansen, οικονομολόγος της ευρωζώνης στη Danske Bank.

Το ασφάλιστρο κινδύνου χρέους για άλλες χώρες της ευρωζώνης μειώθηκε επίσης, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η Γαλλία είναι λιγότερο πιθανό να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του μπλοκ.

Aνοδικά κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v