Πτωτική τάση στις αποδόσεις των ομολόγων της Γηραιάς Ηπείρου

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 2,39%. Το χάσμα μεταξύ γαλλικών και γερμανικών αποδόσεων δεκαετούς διάρκειας είναι στις 73 μονάδες βάσης, κοντά σε υψηλό 7ετίας.

Πτωτική τάση στις αποδόσεις των ομολόγων της Γηραιάς Ηπείρου

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης υποχωρούν σήμερα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν στοιχεία από τη γερμανική επιχειρηματική έρευνα του Ifo, μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία και τα μηνύματα από τις κεντρικές τράπεζες της Ελβετίας και της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα, τα οποία οδήγησαν τους επενδυτές να αυξήσουν τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων.

Το γαλλικό ασφάλιστρο κινδύνου χρέους παρέμεινε σε κοντινή απόσταση από το υψηλό επταετίας του, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι μια νίκη της ακροδεξιάς θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των δημόσιων δαπανών, πυροδοτώντας κινδύνους δημοσιονομικής κρίσης.

Οι αγορές χρήματος τιμολογούν περίπου 70 μονάδες βάσης (bps) μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το 2024, υποδηλώνοντας μια περαιτέρω κίνηση και πιθανότητα 60% για τρίτη μείωση το 2024.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, το σημείο αναφοράς για τη ζώνη του ευρώ, υποχώρησε 0,5 μ.β. στο 2,39%. Το χάσμα μεταξύ γαλλικών και γερμανικών αποδόσεων δεκαετούς διάρκειας ήταν στις 73 bps. Πρόσφατα έφτασε τα 82,34 bps, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2017.

Η απόδοση του 10ετούς της Ιταλίας υποχώρησε 2,5 bps στο 3,90%, ενώ η διαφορά απόδοσης Ιταλίας-Γερμανίας ήταν 152 bps.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου της Γερμανίας, η οποία είναι πιο ευαίσθητη στις προσδοκίες των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ήταν υψηλότερη κατά 0,5 bps στο 2,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v