Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων, στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

Οι επενδυτές αναμένουν τις πρώτες μετρήσεις των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Μαρτίου από το μπλοκ και τις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Καθοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων, στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

Καθοδικά κινούνται την τελευταία εβδομάδα οι αποδόσεις της ζώνης του ευρώ, καθώς οι κεντρικές τράπεζες μίλησαν πιο θερμά για μειώσεις των επιτοκίων, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας μείωσε το κόστος δανεισμού.

** Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της Γερμανίας, ο δείκτης αναφοράς για την ευρωζώνη, υποχωρεί κατά 1 μονάδα βάσης (bp) στο 2,37%. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές.

** Η Ισπανία και η Γαλλία είναι μεταξύ των οικονομιών της ευρωζώνης που δημοσιεύσουν προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου αυτή την εβδομάδα. Αλλά το μεγάλο γεγονός θα είναι η μέτρηση του πληθωρισμού PCE των ΗΠΑ την Παρασκευή.

** Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου της Γερμανίας, η οποία είναι ευαίσθητη στις προσδοκίες για τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κινείται 2 μ.β. χαμηλότερα στο 2,85%.

** Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας είναι 1 μ.β. χαμηλότερη στο 3,68% με το στενά παρακολουθούμενο spread σε σχέση με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού, στις 131 μ.β.

**Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κινείται καθοδικά 1 μ.β. στο 3,39%.

με πληροφορίες από Reuters

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v