Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,20% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Στο 2,25% του 10ετούς γερμανικού.

Στο 3,20% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με του 10ετούς γερμανικού, δείκτη αναφοράς για την ευρωζώνη, να ενισχύεται μία μονάδα βάσης, στο 2,24%, του αντίστοιχου γαλλικού επίσης, στο 2,72%, του 10ετούς ιταλικού κατά δύο μονάδες, στο 3,74%, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού παραμένει στο 3,20%.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, απέφυγε την ύφεση η ευρωζώνη το δεύτερο εξάμηνο του 2023, γεγονός που προκαλεί έκπληξη, καθώς πολλοί περίμεναν μια πρώτη ύφεση μετά την πανδημία. Η ανάπτυξη σε Ιταλία και  Ισπανία αντιστάθμισε την συρρίκνωση της οικονομίας στη Γερμανία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν παρέμεινε σταθερό το τέταρτο τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση - καλύτερα από την πτώση 0,1% που είχαν υπολογίσει οι αναλυτές. Σταθερό παρέμεινε και στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τρίτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,1% και στις δύο ζώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v