Μείωση επιτοκίων κατά 50 μ.β. τον Ιούνη περιμένουν οι επενδυτές

Στο 3,33% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς. Οι αγορές στοιχηματίζουν σε μειώσεις επιτοκίων περίπου κατά 135 bps μέχρι το τέλος της χρονιάς, από 145 bps πριν από μια εβδομάδα.

Μείωση επιτοκίων κατά 50 μ.β. τον Ιούνη περιμένουν οι επενδυτές

Μικρή άνοδος για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης εν όψει της συνεδρίασης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της Πέμπτης και αφού οι επενδυτές μείωσαν τα στοιχήματά τους για περικοπές επιτοκίων στις αρχές του έτους.

Μια σημαντική μειοψηφία οικονομολόγων που συμμετείχε σε δημοσκόπηση του Reuters, 38 στους 85 (45%), δήλωσε ότι η πρώτη περικοπή επιτοκίων της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Είκοσι ένας είπε τον Απρίλιο και 23 προέβλεψαν ότι θα συμβεί το τρίτο τρίμηνο και μετά από αυτήν την περίοδο.

Οι αγορές χρήματος τιμολογούν μια πολύ μικρή πιθανότητα μείωσης επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (bps) τον Μάρτιο και δίνουν λιγότερο από 60% πιθανότητα για τον Απρίλιο, από την πλήρη τιμολόγηση μιας τέτοιας κίνησης πριν από μια εβδομάδα.

Εξακολουθούν να προεξοφλούν σχεδόν 90% πιθανότητα μείωσης 50 bps τον Ιούνιο από την πλήρη τιμολόγηση πριν από μια εβδομάδα. Οι αγορές στοιχηματίζουν σε μειώσεις επιτοκίων περίπου 135 bps μέχρι το τέλος του έτους από 145 bps πριν από μια εβδομάδα.

Οι αποδόσεις των 10ετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v