Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς της Ιταλίας ανηφορίζει κατά 6 bps στο 4,51%, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού διατηρείται στο 3,96%.

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Aνοδικά κινείται το κόστος δανεισμού της ευρωζώνης σήμερα Δευτέρα. Την περασμένη εβδομάδα οι επενδυτές τιμολόγησαν έως και 100 μονάδες βάσης μειώσεις επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έως τον Δεκέμβριο του 2024, στέλνοντας την απόδοση του ομολόγου αναφοράς σε χαμηλό επτά εβδομάδων.

Οι τιμές των κρατικών ομολόγων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι πιθανό να σταθεροποιηθούν αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές θα περιμένουν περαιτέρω στοιχεία προτού αυξήσουν την έκθεση σε σταθερό εισόδημα, σημειώνει το Reuters.

Οι αγορές χρήματος αύξησαν πρόσφατα τα στοιχήματά τους για μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ. Στις 2 Νοεμβρίου, τιμολόγησαν έως και 100 μονάδες βάσης περικοπών στο επιτόκιο διευκόλυνσης καταθέσεων έως τον Δεκέμβριο του 2024. Περίμεναν μειώσεις επιτοκίων κατά 80 μονάδες βάσης στις 30 Οκτωβρίου.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, ομολόγου αναφοράς ενισχύεται 4 (μονάδες βάσης) bps στο 2,68%, αφού κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της σε πέντε μήνες. Την περασμένη εβδομάδα έφτασε στο 2,629%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η απόδοση του 10ετούς της Ιταλίας ανηφορίζει κατά 6 bps στο 4,51%, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού διατηρείται στο 3,96%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v