Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 5 μονάδες στο 4,69%, φθάνοντας σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού με ίδια πτώση βρίσκεται στο 4,09%.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις στην ευρωζώνη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός σημειώνει πτώση στις χώρες του ευρώ.

Η Γαλλία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν υποχώρηση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο. Μία ημέρα νωρίτερα η Γερμανία είχε ανακοινώσει πτώση του πληθωρισμού στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται καθοδικά κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,77%, κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων της προηγούμενης ημέρας, σο 2,763%. Του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 5 μονάδες στο 4,69%, φθάνοντας σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού με ίδια πτώση βρίσκεται στο 4,09%.

Οι αναλυτές της Nomura ανέφεραν σε σχόλιά τους μέσω email ότι τα στοιχεία σε επίπεδο χώρας υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ θα είναι πιο αδύναμος από ό,τι προβλεπόταν, «και αυτό υπογραμμίζει την άποψή μας ότι η ΕΚΤ έχει τελειώσει με τον κύκλο αυξήσεων επιτοκίων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v