Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πιο υψηλό από τον Μάρτη το spread γερμανικών-ιταλικών ομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για το μπλοκ, ενισχύεται 2 μονάδες βάσης (bps) στο 2,903%, αν και παραμένει κάτω από το υψηλό 12 ετών του 3,024% που έφτασε την Τετάρτη.

Στο πιο υψηλό από τον Μάρτη το spread γερμανικών-ιταλικών ομολόγων

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα σημερινά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ το spread μεταξύ του κόστους δανεισμού της Γερμανίας και της Ιταλίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για το μπλοκ, ενισχύεται 2 μονάδες βάσης (bps) στο 2,903%, αν και παραμένει κάτω από το υψηλό 12 ετών του 3,024% που έφτασε την Τετάρτη.

Η απόδοση, η οποία αυξάνεται καθώς η τιμή του ομολόγου πέφτει, βρίσκεται σε πορεία για την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου, παρά την πτώση στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

Το spread μεταξύ των 10ετών αποδόσεων της Γερμανίας και της Ιταλίας διευρύνθηκε στις 201,3 bps -το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας κινείται ανοδικά στο 4,935%.

Οι αποδόσεις των μακροχρόνιων ομολόγων έχουν αυξηθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς επενδυτές έσπευσαν να ξετυλίξουν στοιχήματα ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν σύντομα να μειώσουν τα επιτόκια, καθώς οι οικονομίες επιβραδύνουν.

Σε αντίθεση, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κινείται σταθεροποιητικά με καθοδική τάση, στο 4,34%.

Η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας εξέπληξε τους traders και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι ο πληθωρισμός μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να συμπιεστεί ξανά στο 2%. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v