Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακριά από το υψηλό 16 ετών η απόδοση του 10ετούς Treasury

Στο 4,73% η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου. Η ανακούφιση και η πτώση της απόδοσης ήρθε μετά τα στοιχεία για τον ιδιωτικό τομέα εργασίας των ΗΠΑ.

Μακριά από το υψηλό 16 ετών η απόδοση του 10ετούς Treasury

Ελαφρώς υψηλότερα στο 4,73% διαμορφώνεται η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων, αν και παραμένει πολύ μακριά από τα υψηλά 16 ετών που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Η ανακούφιση ήρθε μετά τα στοιχεία που έδιεξαν ότι οι αμερικανικές εταιρείες πρόσθεσαν τον περασμένο μήνα τις λιγότερες θέσεις εργασίας από τις αρχές του 2021, ενώ μια ξεχωριστή έκθεση έδειξε μια μέτρια υποχώρηση στον τομέα των υπηρεσιών. Αυτό έπεισε τους επενδυτές να περιορίσουν τα στοιχήματα για άνοδο των επιτοκίων της Fed τον Νοέμβριο και πλέον βλέπουν μια πιθανότητα μίας ανόδου κατά 25 μονάδες βάσης, σε σύγκριση με μία έως τρεις που προέβλεπαν πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων.

«Βρισκόμαστε πραγματικά σε ένα σημείο καμπής όπου τα επιτόκια στις ΗΠΑ απλά δεν μπορούν να ανέβουν τόσο υψηλότερα», δήλωσε ο Άνταμ Κουνς, διαχειριστής κεφαλαίων στη Winthrop Capital Management, στην τηλεόραση του Bloomberg.

Hπια άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των 10ετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων:

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v