Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, ήταν κατά δύο μονάδες βάσης υψηλότερη στο 2,45%.

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης αυξήθηκαν ελαφρά την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και τα σχόλια των υπευθύνων χάραξης πολιτικής.

Οι αποδόσεις της ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας στο 1,75%, από 1,5% σήμερα Πέμπτη, δείχνοντας ότι μπορεί να κάνει περισσότερα.

Μισή ώρα αργότερα, η νορβηγική κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης (bps), περισσότερο από το αναμενόμενο στο 3,75%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, ήταν κατά δύο μονάδες βάσης υψηλότερη στο 2,45%.

Η απόδοση του γερμανικού 2ετούς ομολόγου, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις μεταβολές των προσδοκιών για τα επιτόκια, αυξήθηκε κατά 2 bps στο 3,202%.

Εξαίρεση αποτελεί το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, το οποίο κινείται καθοδικά, κατά δύο μονάδες βάσης, στο 3,69%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v