Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά από το 2014 ετοιμάζεται να κλείσει θετικά το γερμανικό 2ετές

Το χρέος των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ιστορικού sell off στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων. Ο πληθωρισμός που ήδη εκτινάσσονταν έχει ενισχυθεί περαιτέρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πρώτη φορά από το 2014 ετοιμάζεται να κλείσει θετικά το γερμανικό 2ετές

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα με οδηγό αυτά που έχουν μικρότερη διάρκεια, καθώς οι traders στοιχηματίζουν υψηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές πληθωρισμού οι οποίες θα αναγκάσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τελειώσει την εποχή των αρνητικών επιτοκίων νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η απόδοση του γερμανικού 2ετούς είναι σε τροχιά για το πρώτο κλείσιμο πάνω από το μηδέν από το 2014 - τις μεσημεριανές ώρες βρίσκεται στο -0,003%. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται δύο μονάδες βάσης ανοδικά, στο 0,6% ενώ του αντίστοιχου ελληνικού κινείται μιάμιση μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 2,84%.

Το χρέος των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ιστορικού sell off  στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων. Ο πληθωρισμός που ήδη εκτινάσσονταν έχει ενισχυθεί περαιτέρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, επιταχύνοντας την προετοιμασία των επενδυτών για το τέλος της εξαιρετικά διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής στην περιοχή.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v