Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ανησυχεί την αγορά ομολόγων το πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία

Σε μόλις 17 μ.β. η διαφορά του κόστους δανεισμού της Γαλλίας από αυτό της Γερμανίας, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά ομολόγων δεν δείχνουν να ανησυχούν για επιπτώσεις στην ευρωζώνη από το πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία. Στο 5,31% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου.

Σε προ κρίσης επίπεδα επέστρεψε το spread γαλλικών-γερμανικών ομολόγων, καθώς η αυξανόμενη αισιοδοξία για το μέλλον του μπλοκ αντισταθμίζει τις ανησυχίες για το πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία.

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας περιόρισε νωρίτερα την απόστασή του από αυτό της Γερμανίας στις μόλις 17 μονάδες. Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά από τον Αύγουστο του 2009, πριν δηλαδή την κρίση χρέους του 2010-2012 στην ευρωζώνη,

Όπως σχολίαζε ο αναλυτής της ING, Benjamin Schroeder, «όλοι αυτοί που σόρταραν τη Γαλλία έχουν σιγά σιγά φύγει και κανένας δεν είναι πρόθυμος να πάρει τώρα την αντίθετη θέση, καθώς δεν υπάρχουν εμφανή ρίσκα στον ορίζοντα». Όπως σημείωνε, υπήρξαν αρκετές προσωρινές κυβερνήσεις στην Ευρώπη που παρέμειναν στη θέση τους για αρκετό καιρό. «Το Βέλγιο και η Ολλανδία δεν τα πήγαν και άσχημα, μάλιστα τα πήγαν αρκετά καλά χωρίς κυβέρνηση και το οικονομικό σκηνικό στη Γερμανία φαίνεται αξιοπρεπές».

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στο 0,66% και του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,33%.

Στο 1,76% κινείται η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, στο 1,47% του ισπανικού και στο 1,91% του πορτογαλικού, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,31%, του 5ετούς στο 4,12% και του 2ετούς στο 2,99%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v