Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού κυμαίνονται τα ελληνικά ομόλογα μετά το swap

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την έναρξη του swap. Χαμηλότερα τα yields στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα, λόγω της ενίσχυσης του ευρώ.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ για την έναρξη του swap 20 ομολόγων.

Η Αθήνα προσκαλεί τους ιδιώτες ομολογιούχους να ανταλλάξουν περίπου 20 σειρές ομολόγων με 5 νέους τίτλους. Τα νέα ομόλογα θα έχουν λήξεις στα 5, 10, 15, 17 και 25 χρόνια. 

«Πρόκειται για πολύ σημαντική είδηση για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα καθώς σημαίνει περισσότερη ρευστότητα για την αγορά», σχολίαζε ο αναλυτής της DZ Bank, Sebastian Fellechner. «Τα spreads των ελληνικών ομολόγων είχαν ήδη περιοριστεί, εν αναμονή της είδησης αυτής». 

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται αυτή την ώρα στο 5,09%, του 5ετούς στο 4,12% και του 2ετούς στο 2,93%.

Εν τω μεταξύ, χαμηλότερα κινείται το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη, καθώς το ράλι του ευρώ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών εβδομάδων επιτρέπει στις περιφερειακές αγορές χρέους να ανακτήσουν μέρος του εδάφους που έχασαν την περασμένη εβδομάδα.

Η ενίσχυση του ευρώ, που πιέζει πτωτικά τον πληθωρισμό, συνήθως βοηθά τις αγορές ομολόγων. Επιπλέον, οι αναλυτές εκτιμούν πως η μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε συνδυασμό με την υποχώρηση των χρηματιστηρίων ενισχύουν τη ζήτηση για ομόλογα που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,36%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,8%, του ισπανικού στο 1,52% και του πορτογαλικού στο 1,99%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v