Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στην αγορά ομολόγων, με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Τα yields απομακρύνονται από τα χαμηλά πολλών εβδομάδων καθώς η συνεδρίαση της ΕΚΤ «τραβάει» την προσοχή από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, που είχαν στρέψει τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς οι εικασίες περί εξόδου της Τράπεζας της Ιαπωνίας από την πρωτοφανή νομισματική της χαλάρωση «στήνουν σκηνικό» για παρόμοια σήματα και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα yields -που κινούνται αντιστρόφως ανάλογα των τιμών- απομακρύνονται από τα χαμηλά πολλών εβδομάδων καθώς η συνεδρίαση της ΕΚΤ «τραβάει» την προσοχή από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, που είχαν στρέψει τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η ΕΚΤ, αν και αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ωστόσο θα αναγνωρίσει τις βελτιωμένες προοπτικές της οικονομίας, αφαιρώντας από την ανακοίνωσή της αναφορά σε «πτωτικά ρίσκα».

Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες πως ιταλικές τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στη διάσωση των προβληματικών Popolare di Vicenza και Veneto Banca στηρίζουν τα ιταλικά ομόλογα.

Στο 0,27% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 2,25% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 3,05% του πορτογαλικού και στο 1,53% του ισπανικού.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου σταθεροποιείται στο 6,05% και του 2ετούς υποχωρεί στο 5,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v